Ga naar de inhoud

skinpen

medisch microneedling

De huid in de diepte vernieuwen, zónder oppervlakkige schade aan te richten en met een minimale hersteltijd? Dit kan met de SkinPen, een uniek medisch microneedling systeem.

De SkinPen heeft als eerste én enige microneedling systeem naast een FDA goedkeuring tevens een medische CE klasse 2a. De fabrikant heeft een beproefd kwaliteitssysteem en is dus in het bezit van het ISO13485 certificaat.

Indicaties zoals (acne)littekens, pigmentatie, onregelmatige huidstructuur, huidverslapping, fijne lijntjes,… kunnen zeer effectief behandeld worden.

Met de komst van de SkinPen is microneedling veiliger, preciezer en doeltreffender dan ooit tevoren.

wat doet het

De SkinPen maakt kleine microkanaaltjes in de huid door middel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen. Hiermee wordt het natuurlijk herstelproces diep in de huid geactiveerd waardoor nieuw collageen (type 3) en elastine wordt aangemaakt.

Type 3 collageen is nodig om effectieve weefselstructuren in de huid aan te kunnen maken en te organiseren in het juiste tempo. Vervolgens wordt dit type collageen omgezet naar type 1 collageen, wat resulteert in het gewenste en langdurig resultaat!

Collageen zorgt voor volume en stevigheid van de huid, terwijl elastine zorgt voor de veerkracht van de huid. Het resultaat: de huid wordt steviger en voller en de huidteint egaler, frisser en stralender!

de behandeling

De SkinPen is geschikt voor alle huidtypen en kan ingezet worden om uiteenlopende huidindicaties te behandelen:

– Acnelittekens
– Chirurgische littekens
– Striemen
– Doffe huid
– Grove huidstructuur (grove poriën)
– Rimpels en lijntjes (gelaat en hals)
– Pigmentvlekken
– Verslapte huid

De SkinPen zorgt voor algehele verbetering van de huidconditie en versoepelt effectief stugge weefselstructuren. Denk hierbij aan littekenweefsel of stugge rimpels. De SkinPen detecteert zelf de mate van stugheid (weerstand) en past hierop de behandelsnelheid aan, zodat de ingestelde naalddiepte gegarandeerd bereikt wordt. Op deze manier kunnen alle indicaties effectief behandeld worden in één behandeling.

faq

  • – FDA goedgekeurd: dus voldoet aan strenge Amerikaanse veiligheids- en gebruikseisen
  • – Medische CE klasse 2a: dus voldoet aan strenge Europese veiligheids- en gebruikseisen
  • – ISO13485 certificaat: de fabrikant van de SkinPen heeft een beproefd kwaliteitssysteem op de organisatie
  • – Geschikt voor alle huidtypen
  • – Behandelingen kunnen het hele jaar door

Bij een behandeling gericht op huidverjonging wordt een minimum van 3 behandelingen geadviseerd.
Bij een behandeling van (acné)littekens, striemen en andere intensere indicaties, worden 6 behandelingen geadviseerd.

De behandeling kan worden uitgevoerd met een tussenpauze van 4 tot 6 weken.

Minimaal 4 weken na een SkinPen kuur zullen de eerste huidverbeteringen zichtbaar zijn. Het aanmaakproces van collageen en de optimale uitwerking hiervan, kan echter tot een jaar doorwerken. Onderzoek heeft aangetoond dat de deelnemers 80% verbetering zagen na één maand, na 6 maanden was dit verhoogd naar een verbetering van 90%.

Je krijgt een treatment kit met producten mee naar huis.

In de komende 24 uur na de behandeling wordt de “Skinfuse Lift HG” om de 2 à 3 uur aangebracht voor de nodige hydratatie. 
De eerste 24 uur na de behandeling mag er geen water of andere producten aan de behandelde plaats komen.

De volgende 24 uur breng je de “Skinfuse RESCUE” crème naar behoefte aan. Deze crème helpt de huid te kalmeren, te verzachten en te herstellen. 

Wij adviseren voor optimaal en langer resultaat aangepaste producten voor thuisgebruik.

(huid)kanker, zwangere vrouwen en borstvoeding, diabetes patiënten, actieve herpes simplex, hemorragische/hemostatische bloedingsstoornis, open wonden, infecties, medicatiegebruik met bestanddeel isotretinoïne (zoals Roaccutane)

voor en na